Camping De Nieuwe Riet, Adults Only park voor rust, natuur en ontspanning tussen Roosendaal, Breda en Oudenbosch Tel.: 0165 - 313 077

Wat meer Tarieven Foto rondleiding Route en adres Informatie Contact
Home en Visie Model Cabana-Eco Model Econic Plattegrond Omgeving Camping

Alle musea in de omgeving van Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Hoeven, Bosschenhoofd kortom Halderberge:

Kijk ook eens op onze streekproducten pagina of op de molens pagina
Achtmaal   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
Militair Historisch Museum

Wat ooit met een hobby is begonnen groeide langzaam uit tot een museum. Sinds 30 juni 2002 is het militair historisch museum officieel geopend. Tijdens uw bezoek aan het museum ziet u een uitgebreide collectie van uniformen, voertuigen, wapens en andere gebruikte materialen uit de periode 1940-1945. Tevens vind u in de collectie vele zaken van de soldaten van de 104e infanterie divisie “The Timberwolves, de bevrijders van de Gemeente Zundert.

www.militairhistorischmuseumachtmaal.nl  
Bergen op Zoom   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Het Markiezenhof

In het uitgestrekte paleis, waar de adellijke sfeer nog bijna tastbaar is, krijgt de bezoeker een beeld van de elegante levenswijze van de vroegere bewoners vanaf de 15de eeuw.

www.markiezenhof.nl  
Stichting In den Scherminckel

'Stinkende leerlooiers en bebrilde kanunniken'. Opgravingen achter de panden 'Schotland en Rode Toren' in de binnenstad van Bergen op Zoom geven een boeiende kijk in het leven in een stadsstraat, achtereenvolgens bewoond door ambachtslieden, geestelijken en hoge militairen.

www.scherminckel.nl  
Bosschenhoofd   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
De Beeldenstorm

De Beeldenstorm is een galerie  & beeldentuin op een locatie waar de tijd even geen grip heeft op de mens. Een ideale plaats voor tijdloze kunst. De met zorg aangelegde beeldentuin beslaat ruim één hectare en wordt omarmd door bospercelen die ook tot het landgoed behoren en waar bezoekers de beslommeringen van alledag even van zich af kunnen laten glijden.
 

www.nvdbs.nl  
Breda   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Bierreclame Museum

Het museum biedt een zeer ruime blik op het verleden van reclame-uitingen op biergebied uit voornamelijk Nederland, België, Engeland, Ierland, Duitsland en (Noord-)Frankrijk.

www.bierreclamemuseum.nl  
Breda's Museum

Het museum exposeert kunst en geschiedenis van Breda en omgeving.

www.breda-museum.org  
Generaal Maczek Museum

Het museum handelt vooral over de geschiedenis van de soldaten van de 1e Poolse Pantserdivisie die o.a. Breda hebben bevrijd.

www.maczekmuseum.nl  
Moti museum Breda Stedelijk museum Breda

Bekijk prachtige 19e-eeuwse schilderijen, foto's, kaarten, kleding, waardevolle (kerkelijke) kunstwerken. En ontdek meer over de industrie in Breda, bijvoorbeeld over de brouwers. Houd je van de kunst van nu? Verbaas je over de digitale-kunstcollectie, werken uit de Bredase Kunstkring

www.stedelijkmuseumbreda.nl  
Begijnhof Breda Begijnhof

Wie aan de Catharinastraat in Breda de poort van het Begijnhof binnenstapt, waant zich eeuwen terug in de tijd. Ondanks de onmiddellijke nabijheid van de drukke binnenstad heerst hier een serene sfeer, die nog altijd herinnerd aan de vroegere begijnengemeenschap.

www.begijnhofbreda.nl  
Klokkenmuseum Breda Klokkenmuseum Breda

In onze winkel kunt u een kleine 500 verschillende uurwerken en klokken bewonderen vanuit de hele wereld. Het is niet alleen een winkel, waarin u op zoek gaat naar een klok voor in uw huis, maar zeker ook een museum waarin u uw hart kunt ophalen. Ook als u een probleem hebt met een klok of barometer, die niet goed meer functioneert, kunt u bij ons terecht.
 

www.schreursklokken.nl  
Reptielenhuis De aarde

Reptielenhuis De Aarde is begonnen als een hobby en uitgegroeid tot een heus reptielenhuis. Het reptielenhuis is gebouwd over een periode van 2 jaar. In deze periode is vooral gelet op het oog voor detail en het gebruik van materialen. Bij binnenkomst in dit tropisch reptielenhuis wordt u verrast door de tropische planten en stronken die door heel het reptielenhuis zijn te vinden.

www.deaardebreda.nl  
Dongen   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
IJzertijdboerderij Dongen

U krijgt een indruk hoe de vrijwilligers van de Stichting IJzertijdboerderij Dongen de prehistorische IJzertijd (800-50 voor Chr) tot leven brengen.

www.ijzertijdboerderij.nl  

Dongha Museum

Het Dongha museum is gevestigd in een 100 jaar oude leerlooierij. Toepassingen van elektriciteit vormen het hoofdbestanddeel en geven een overzicht van de meest uiteenlopende elektrische apparaten vanaf 1850 tot 1960. De erfgoedcollectie omvat de geschiedenis van leven, wonen en werken in Dongen vanaf de prehistorie. In de leerlooierij wordt het proces van kuiplooien getoond. Verder heeft het museum een gevarieerd aanbod van wisselende tentoonstellingen.
 

www.donghamuseum.nl  
Drimmelen   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Biesbosch museumeiland

Het museum ligt in het hart van de Biesbosch, een uniek zoetwatergetijdengebied. Het is daarmee de uitgelezen plek om bezoekers kennis te laten maken met het verleden, heden en de toekomst van de Biesbosch.
Het Biesbosch Museum ligt diep in De Biesbosch, ongeveer twaalf kilometer voorbij Werkendam. Neem op de A-27 (Utrecht-Breda) de afslag Werkendam of steek vanuit Dordrecht met de pont bij de Kop van 't Land de Nieuwe Merwede over. Volg dan de borden 'Biesboschmuseum'.
 

www.biesboschmuseumeiland.nl  
Biesbosch bezoekerscentrum

Aan de rand van het Nationaal Park De Biesbosch, bij Drimmelen aan de Bergsche Maas, ligt het Biesbosch bezoekerscentrum. In dit centrum worden de zintuigen volop geprikkeld: u krijgt er een voorproefje van al het moois dat het nationaal park te bieden heeft.
Er zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen, naast de permanente tentoonstelling over De Biesbosch. In het bezoekerscentrum kunt u zich aanmelden voor diverse soorten excursies en er zijn routekaarten, boeken en andere Biesboschartikelen verkrijgbaar. De toegang is gratis.

www.staatsbosbeheer.nl  
Nationaal Park De Biesbosch

Het Nationaal Park de Biesbosch

 kan functioneren dankzij een intensieve samenwerking tussen overheden, natuurbeheerders en grondeigenaren. Staatsbosbeheer speelt als grootste eigenaar en beheerder een centrale rol in het gebied. Voorlichting en educatie vormt een van de hoofddoelstellingen van de Nederlandse Nationale Parken. De andere doelstellingen zijn natuurbehoud, recreatief medegebruik en wetenschappelijk onderzoek.

www.biesbosch.org  
Etten-Leur   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
Vincent van Gogh Kosterswoning

In Etten zet Vincent van Gogh zijn eerste stappen als kunstenaar. Etten was van unieke betekenis voor Vincent, zijn leven en zijn werk. Etten, Brabant in z’n algemeenheid, lag hem na aan het hart. Hij hield van het landschap, van de eenvoudige bevolking en van het boerenleven hier

www.vincentvangoghinetten.nl  
Drukkerij museum

Het Drukkerijmuseum is gewijd aan de belangrijkste uitvinding van het afgelopen millennium: de boekdrukkunst.

www.drukkerijmuseum.nl  
Natuurmuseum

De beperkte collectie in het museum kan de bezoeker helpen om de in de directe omgeving voorkomende vogels te herkennen en met die kennis daarna hun gedrag en gewoontes beter te leren. Een gedeelte van onze verzameling dieren is opgesteld in het soort landschap waarin ze meestal verkeren; de meeste vogels hebben namelijk een favoriete leefomgeving.

www.ivn.nl/etten-leur  
Streekmuseum Jan uten Houte Etten-Leur Streekmuseum Jan Uten Houte

Verzameling ingerichte stijlkamers in het historische Sint Paulushofje.

www.janutenhoute.nl

 

 
Heusden   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
Museum De Droomspiegel

Holistisch centrum; de collectie bestaat uit de droomspiegels van Jan Jacob Henneman en is geheel gewijd aan de evolutiegedachte.

www.museumdroomspiegel.com  
Hoeven   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Sterrenwacht Quaser

Helaas (tijdelijk) gesloten

Welke planeten zwerven er in ons zonnestelsel? Wat zijn vallende sterren nou precies? Is er buitenaards leven mogelijk? Op deze en al jouw andere vragen over het heelal krijg je het antwoord dat jij zoekt! De pakkende expositie van Quasar is een waar interactief paradijs voor de jeugd.

www.quasarheelal.nl  
Galerie Ceramics and Glaze Ceramics and Glaze V.O.F.

is een onderneming die zich gespecialiseerd heeft in keramische producten. De keramiek is zowel handgevormd als gedraaid. Ceramics and Glaze heeft kunst en cultuur hoog in het vaandel staan. Er worden diverse exposities met verschillende disciplines per jaar georganiseerd.

www.ceramics-glaze.com  
Klundert   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
Nationaal Vlasserij-Suikermuseum

Het museum laat de verwerking zien van vlas en suikerbiet tot linnen en suiker. De vlasverwerking wordt ambachtelijk gedemonstreerd. Het maken van suiker aanschouwelijk getoond en uitgelegd.

www.vlasserij-suikermuseum.nl  
Kruisland   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
De Holle Roffel

Vanaf het begin van zijn bestaan heeft de mens geprobeerd het dagelijks leven te vergemakkelijken door gebruik te maken van werktuigen.

In het begin waren deze nog uiterst primitief. Maar de ontwikkeling van dit eenvoudige gerief tot computer gestuurde machines is echter razend snel gegaan. Zo snel dat het tentoongestelde materiaal in het museum nog niet  zo heel lang geleden dagelijks door onze (voor)ouders werd gebruikt.

Door het bewaren, verzorgen en uitbreiden van onze museumcollectie, willen we eer betonen aan iedereen die met behulp van het tentoongestelde materiaal zijn dagelijkse brood moest verdienen.

http://deholleroffel.homeip.net/  
Nieuw-Vossemeer   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
Merijntje Gijzen museum AM de Jong Museum

Dit museum is een eerbetoon aan de in Nieuw-Vossemeer geboren schrijver A.M. de Jong (1888-1943). Deze schrijver is vooral bekend geworden door zijn streekroman Merijntje Gijzen. Deze streekroman is verfilmd. Ook is er een gelijknamige Tv-serie van gemaakt.
Het A.M. de Jong museum is in de maanden april tot en met september iedere zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur geopend. Daarnaast is het museum gedurende het gehele jaar
op afspraak te bezoeken (afspraak bij voorkeur per e-mail).
De toegang is gratis! Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

http://www.amdejongmuseum.nl/  
Oosterhout   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Speelgoedmuseum Op Stelten

Het museum laat u ontdekken met welk speelgoed Kinderen zich door de eeuwen heen vermaakt hebben. De collectie omvat speelgoed van ongeveer 1750 tot rond 1980. Vooral uit de periode 1850 tot 1900 is er veel moois te zien

www.speelgoedmuseum.nl  
Museum Oud Oosterhout

Verscholen tussen eeuwenoude kastanjebomen en eiken ligt een miniatuurstadje en een prachtig binnenmuseum en de Vlaamse schuur. Het gehele complex beslaat een oppervlakte van circa 10.000 m2.

www.museumoudoosterhout.nl  
Oud Gastel   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
Dorpsmuseum "In de Drie Snoeken" Dorpsmuseum "In de Drie Snoeken"

Gevestigd aan de Dorpsstraat 50 in Oud Gastel. De naam van het museum is ontleend aan het voormalige café dat in het gebouw gevestigd was. Het museum wordt beheerd door de heemkundekring "Het Land van Gastel". De collectie is vooral gebaseerd op oude beroepen en boerengereedschap. Ook is een uitgebreide collectie voorwerpen uit het "rijke Roomsche Leven" aanwezig. Een stijlkamer uit het begin van de vorige eeuw is compleet met bedstee ingericht. Regelmatig worden in het museum tentoonstellingen georganiseerd welke aansluiten bij herdenkingen en vieringen van jubilea enz.

www.heemkundekringhetlandvangastel.nl  
Het Mastboomhuis

Op 13 oktober 2007 is in het West-Brabantse dorp Oud Gastel het zogeheten Mastboomhuis voor het eerst opengesteld voor publiek na een twee jaar durende conserveringscampagne. Het complex omvat een uit 1874 daterend herenhuis met schuur, tuin en nevenhuis. Het interieur werd in 2001, het Jaar van het Interieur, door Instituut Collectie Nederland en Rijksdienst voor de Monumentenzorg bestempeld tot een van de belangrijkste bewaard gebleven historische interieurs van ons land.

www.mastboomhuis.nl  
Zorgboerderij de Meeshoeve

Het winkeltje is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 13.30 - 16.00 (streekproducten) Het woonhuis geeft een indruk van het boerderijleven van de vorige eeuw. De Meeshoeve is niet vrij toegankelijk! Voor rondleidingen graag eerst tel. een afspraak maken.

www.meeshoeve.nl  
Oudenbosch   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Arboretum

In een prachtig park vindt u een botanische tuin  van 4 hectare gespecialiseerd in het verzamelen en presenteren van Aesculus, Calycanthaceae en Viburnums. De ingang is gevestigd in een monumentaal pand uit 1890. Daarna komt u in een voormalige kloostertuin met o.a. een 170 jaar oude treurbeuk.

www.arboretumoudenbosch.nl  
 
Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara

In het Noord-Brabantse Oudenbosch vindt u een grote koepelkerk, waar velen zich over verwonderen. De verwondering is vanwege de grootte van de kerk en vanwege de Romeins aandoende vorm.
Het is pastoor Willem Hellemons die in de zestiger jaren van de negentiende eeuw deze merkwaardige kerk heeft laten verwezenlijken. In 1865 is men met de kerk begonnen, met als belangrijkste adviseur, de beroemdste architect uit die tijd: Pierre Cuijpers.De kerk is gebouwd naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome en in 1880 geconsacreerd door Mgr. Van Beek, de derde bisschop van Breda.

www.basiliekoudenbosch.com  
Kapel van de Broeders van Saint Louis

Kapel van de Broeders van Saint Louis In het hart van Oudenbosch staat de Grote Kapel van het voormalige jongensinternaat Instituut Saint Louis. Dit internaat werd geleid door de Congregatie van de Broeders van de Heilige Aloysius Gonzaga; beter bekend als de Broeders van Saint Louis. De Kapel dateert van 1865 en is ontworpen door Th. Florschutz, tekenleraar aan het instituut, en Josephus Boosten, een Broeder. De kapel doet -net als de Basiliek- denken aan de Sint Pieter in Rome.

www.gidsenvansaintlouis.nl  
Natuurhistorisch en VolkenkundigMuseum

Toont collecties op het gebied van geologie, levende natuur, mens en milieu en volkenkunde.

www.nvmoudenbosch.nl  
Nederlands Zouaven museum

Originele uniformen, vaandels, schilderijen en documenten over de Zouaven (Pauselijke soldaten).

www.zouavenmuseum.nl  
Sterrenwacht Tivoli

De sterrenwacht is gevestigd in het voormalige Jezuietenklooster tegenover de Basiliek van Oudenbosch. Dit klooster is gebouwd in 1890 en kende binnen het originele ontwerp al een toren met een sterren observatorium. Op de zolder naast het observatorium is een permanente expositie gevestigd waar wordt verteld over de glorietijd van de amateurastronomie tussen 1960 en 1975. Ze hebben een collectie telescopen uit die tijd, een origineel instructie planetarium en een opstelling waar ze laten zien hoe men zelf een telescoop kan bouwen d.m.v. het slijpen van spiegels en lenzen.
Het observatorium is helemaal in oude staat hersteld, inclusief de 30cm Maksutov telescoop en de originele koepel.

www.sterrenwachttivoli.nl  
Roosendaal   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Nationaal Voetbalmuseum

Ben je moe van al dat voetballen? Geen probleem. Loop dan even door het museum, daar is namelijk heel veel te zien.
Kijk bijvoorbeeld eens naar alle voetbalshirts die aan de wand hangen. In de schatkamer zijn beroemde voetbalstukken te zien.

www.voetbalexperience.nl  
Museum Tongerlohuys

Het accent binnen de vaste collectie van Museum Tongerlohuys, de voormalige pastorie van de norbertijnenabdij in Tongerlo, ligt op de geschiedenis van stad en streek; het rijke religieuze verleden, de turfwinning, de industrie en het bedrijfsleven.

Het Museum organiseert zowel cultuurhistorische als hedendaagse kunstexposities.

www.tongerlohuys.nl  

Watermolenbeek

Het Milieu Educatief Centrum Watermolenbeek (MEC) is hét podium voor natuur– en milieucommunicatie en -educatie binnen de gemeente Roosendaal.

www.mecroosendaal.nl  
Rucphen   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
Heemtuin Rucphen

Het wilde bloemenhart van West-Brabant.
Het is een wilde bloementuin, oppervlakte 2 ha. gelegen in het enig overgebleven kleinschalige landschap van de gemeente Rucphen. Deze wilde bloementuin is een van de allermooiste wilde bloementuinen van Nederland en Vlaanderen en toont een afspiegeling van het Brabantse landschap in een notendop met daarin de wilde bloemen omstreeks de vijftiger jaren.

www.heemtuinrucphen.nl  
Seppe   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Vliegend Museum

Vliegend Museum Seppe is een museum met een groot aantal vliegwaardige antieke vliegtuigen zoals een Tiger Moth uit 1939, een piper cub, een Yak 52 en nog vele andere vliegwaardige vliegtuigen.

In het museum vindt u onder andere een replica van de wright flyer uit 1909, diverse opengewerkte motoren, simulatoren en nog veel meer.

www.luchtvaartmuseum.nl  
Stampersgat   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
St. Art Gallery St.Art Gallery

Street & Urban Art is voor vele kunstkenners niet meer weg te denken uit het rijtje van kunststromingen welke er toe doen. St. Art Gallery wil deze kunststroming voor het brede publiek toegankelijk maken. Hiertoe heeft zij in 2009 – in de watertoren van Stampersgat – de deuren geopend van haar galerie.

www.st-artgallery.nl  
St.Willebrord   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Streekmuseum ’t Oude Platteland

Tentoonstellen en bezichtigen van keukens, woon- en slaapkamers met bedstee uit de jaren rond 1900. Oude kapsalon uit de jaren rond 1940. Div. hand- en paardwerktuigen uit het plattelandsleven.Landbouwmachienen en stationaire motoren.

www.oudeplatteland.nl  
Waalwijk   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Nederlands Leder en Schoenen museum Nederlands Leder en Schoenen museum

In een periode van ongeveer 60 jaar is de verzameling van het museum bijeen gebracht. De collectie is vele malen groter dan kan worden getoond. Elke paar jaar tonen wij weer andere objecten.

In de semipermanente opstelling wordt aandacht gegeven aan een aantal kernverzamelingen die op de site verder worden toegelicht.

www.schoenenmuseum.nl  
Werkendam   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
Biesbosch museum

Het museum laat zien op welke wijze de mens vanaf die periode tot heden zijn brood in het gebied verdiende en door zijn handelen het uiterlijk van De Biesbosch bepaald.

www.biesboschmuseum.nl  
Willemstad   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Op het kruispunt van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland ligt het 13 hectare grote en sfeervolle Fort Sabina. Fort Sabina maakt deel uit van de Zuider Waterlinie. Bijzonderheden van dit fort zijn de Tour Modèle uit de tijd van Napoleon, de onderaardse gangen en de grote kazerne die nu gebruikt kunnen worden als vergaderlocaties.
Tijdens openingstijden bent u van harte welkom om deze unieke locatie te komen bekijken. Er is een bistro en een terras, waar u terecht kunt bij dorst en kleine trek.
 
www.fortsabina.nl

Fort Sabina is op zondag geopend voor publiek van 13.00u tot 17.00u. De entree is gratis.

 
Wouw   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Grafisch museum & atelier 'in den groenen zonck' is een klein, intiem museum, met op panelen de uitvinding en de opkomst van de boekdrukkunst, de opkomst en de werking van de andere grafische technieken; oude drukpersen en ambachtelijke materialen vooral over hoogdruk en boekdruk. Vaste collectie. Een aparte afdeling is gewijd aan de zeefdruk. www.grafischmuseumindengroenenzonck.nl

 

 
Wouwse Plantage   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
Galerie Amaterasu Galerie Amaterasu is een bijzonder gebouw. Dat alleen al is de moeite waard om naar Wouwse Plantage af te reizen. Verder zal u de ruimte en de variëteit verbazen. Sculpturen in brons, steen, keramiek, strelen uw oog. Evenals de schilderijen, die gekenmerkt worden door fraai kleurgebruik en glasobjecten in bijzondere vormen. www.galerie-amaterasu.nl  
Zevenbergen   Natuurcamping De Nieuwe Riet  
Oudheidkamer Willem van Strijen

In het museum vindt u een dorpswinkeltje anno 1900, een 'mooie kamer' en een woonkeuken. Er zijn ruimtes waar oude ambachten worden uitgebeeld en waar gebruiksvoorwerpen te zien zijn. Verder worden onder andere archeologische vondsten, ceramiek, mutsen, maten en gewichten, klokken en medische instrumenten geëxposeerd.

www.heemkundezevenbergen.nl  
Zundert   Boerderijcamping De Nieuwe Riet  
Vincent van Gogh huis

Het Vincent van GoghHuis wordt gevormd door de samenvoeging van twee beeldbepalende gebouwen: een pand dat ruim 100 jaar geleden gebouwd werd op de plek van het oorspronkelijke geboortehuis van Van Gogh en daarnaast een even karaktervolle patriciërs-woning, tot voor kort bewoond door een bekende Zundertse boom-kwekersfamilie. Beide woningen worden met elkaar verbonden door glazen nieuwbouw. Ze vormen dus een geheel, en ze blijven zichzelf. Bijna als de broers Van Gogh in het beeld van Zadkine.

 

www.vanGoghHuis.com  
 
Kijk ook eens op onze streekproducten pagina of op de molens pagina